Υπηρεσίες


Συμβουλευτική για ενήλικες και εφήβους.

Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία θα συνεργαστούμε για την καλύτερη διαχείριση μιας κατάστασης στο παρόν. Το ζητούμενο είναι μία λειτουργική στάση όσον αφορά ένα τρέχον ζήτημα, μία κρίση, που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.


Συμβουλευτική Γονέων

Μέσα από τη συμβουλευτική γονέων, οι γονείς αναζητούν λειτουργικούς τρόπους  να προσεγγίσουν το/τα παιδί/ά τους. Αποκτούν αυτοπεποιθηση στο γονεϊκό τους ρόλο και δημιουργικότητα στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.


Ομάδες Σχολής Γονέων

Σε μικρές, κλειστές ομάδες συναντιόμαστε ανά 15 μέρες και ο κύκλος συναντήσεων κρατά ένα σχολικό έτος. Διαπραγματευόμαστε θεματολογίες που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική υγεία του παιδιού. Ανταλλάσσουμε προβληματισμούς και εμπειρίες, ακούμε την επιστημονική άποψη και παράγουμε ιδέες, προσεγγίσεις, απαντήσεις. Η Ομάδα είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τα μέλη της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ένας τόπος συνάντησης, μοιράσματος και εμπλουτισμού.
Κατεβάστε από εδώ μια Δήλωση Συμμετοχής για συμμετοχή στη Σχολή Γονέων.


Επαγγελματικός Προσανατολισμός για εφήβους και ενήλικες.

Μέσα από τον επαγγελματικό προσανατολισμό ο άνθρωπος, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του, θα ζητήσει να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του, ώστε να κάνει μία στοχευμένη επιλογή ως προς την επιλογή της επαγγελματικής του κατεύθυνσης. Μαζί θα διερευνήσουμε την προσωπικότητα, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα, ώστε η τελική πρόταση να είναι τέτοια που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου, να του είναι ελκυστική και να αξιοποιεί τα δυνατά του σημεία.

 

Ψυχοθεραπεία για ενήλικες και εφήβους.

Αφού το τρέχον ζήτημα έχει πλέον αντιμετωπιστεί, κάποιες φορές αρχίζει να διαφαίνεται ότι αν δεν αλλάξουμε κάποια πράγματα στη δική μας στάση, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουμε άθελά μας στην πορεία, μια νέα εστία προβλημάτων.
Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι τείνουν να υιοθετούν κατ’ επανάληψη συμπεριφορές που τους «βάζουν σε μπελάδες», μπορούν να ξεκινήσουν την ψυχοθεραπευτική διαδικασία: Επιθυμούν τότε να ρίξουν μια ολιστική ματιά στον εαυτό τους, να κάνουν συνδέσεις με το παρελθόν και το μεγάλωμά τους και να ανακαλύψουν τις ρίζες κάποιων συμπεριφορών και συναισθημάτων. Προχωρούν έτσι σε μια πιο βαθιά και ουσιαστική προσωπική αλλαγή.
Ψυχοθεραπεία αρχίζει και κάποιος που συνειδητά θέλει να ξεκινήσει μια πορεία αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, χωρίς απαραίτητα να αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας είναι για τον θεραπευόμενο μια δουλειά με πρόκληση, που απαιτεί χρόνο και δέσμευση. Τα οφέλη της αντίστοιχα, είναι δώρα ζωής.


Θεραπεία Ζεύγους

Πρόκειται για τη διεργασία μέσα από την οποία το ζευγάρι θα δουλέψει για να βελτιώσει την κοινή του ζωή. Το κάθε μέλος δεσμεύεται να αναλάβει την ευθύνη της προσωπικής του συμβολής στο εκάστοτε πρόβλημα, ώστε να ανακαλύψει την απελευθερωτική δύναμη που έχει στα χέρια του να επηρεάσει θετικά την πορεία της σχέση του.