Βιογραφικό


Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Έπειτα, συνέχισα σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc Counseling Psychology). Στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην ψυχοθεραπεία, με βάση την Υπαρξιακή - Συστημική προσέγγιση, στο Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη.

Έχω εκπαιδευτεί στο συντονισμό Ομάδων Σχολής Γονέων, την παροχή Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στον Επαγγελματικό Χώρο.

 
about-gia-web.jpg

Κατέχω την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.

Η επαγγελματική μου διαδρομή ξεκίνησε από τον χώρο του ψυχικού νοσήματος. Εργάστηκα σε ψυχιατρικές μονάδες Νοσοκομείων, εξωτερικά ιατρεία και θεραπευτικές κοινότητες. Εκεί ήρθα σε επαφή με την ψυχοπαθολογία και την αντιμετώπιση του ψυχιατρικού συμπτώματος. Σταδιακά άρχισα να κινούμαι προς το παιδί και τον έφηβο, αναζητώντας εκείνη την αναπτυξιακή περίοδο όπου υπάρχει μεγαλύτερη πλαστικότητα. Παρείχα υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής φροντίδας σε Κέντρο Νέων, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Αυτού του είδους η δουλειά με έφερε κοντά στον γονιό, στη συζυγία και τελικά στην οικογένεια ως σύστημα. Την πρώτη κοινωνική ομάδα όπου διαπλάθεται, “προγραμματίζεται” ο εκολλαπτόμενος ενήλικας. Σήμερα, το επιστημονικό μου ενδιαφέρον και ο προσανατολισμός της κλινική μου δουλειάς εστιάζεται στην ανάδειξη και προαγωγή των απαιτούμενων όρων ώστε να υπάρχει υγεία, λειτουργικότητα, εξέλιξη στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Εμπνεόμενη από την εργασία με τις οικογένειες και τα δυναμικά των ομάδων, τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί και με την εφαρμογή της ψυχολογίας στον επαγγελματικό τομέα. Σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς, υλοποιώ παρεμβάσεις εντός του εργασιακού χώρου, όπως συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας και εισηγήσεις σεμιναριακών κύκλων.

Από το 2006 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι. Στη δουλειά μου έχω την τιμή και το προνόμιο υπέροχοι άνθρωποι που έχουν δεσμευτεί σε μια διαδικασία προσωπικής αλλαγής να μου επιτρέπουν να τους ακολουθώ στο οδοιπορικό τους και να μετέχω στο θαύμα της μεταμόρφωσης.

Παράλληλα, συνεργάζομαι με Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην οικογένεια και την εργασία.